Kaş kaldırma botoksu, alın ve göz çevresine uygulanan botoks enjeksiyonu ile kaşlarda gerginlik ve kaldırma etkisi sağlayan ameliyatsız uygulamalardandır. Genel olarak kaş estetiğinde en sık yararlanan tekniklerden biri olan botokslu uygulama ameliyatlı uygulamalar kadar kalıcı etki oluşturmasa da işlem tekrarlanarak kalıcı sonuçlar elde edilebilmektedir. Botoks doğrudan kaş kaldırma amaçlı uygulanan bir işlem olarak değerlendirilmez, ancak üst yüz bölgesinde sağladığı etki kaşları doğrudan kaldırıcı etki sağladığından bu amaç için sıklıkla tercih edilir.

Botoksla kaş kaldırma işleminin uygulanışı oldukça basit bir uygulamayı içerir, genellikle göz çevresi, alın ve kaş arası gibi bölgelere uygulanarak istenen etki sağlanır. Ayrıca uygulama kaşlarda kaldırma etkisinin yanı sıra göz çevresindeki kaz ayakları gibi kırışıklıklar, kaş arası ve alın bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesine de doğrudan fayda sağlar. Plastik cerrahlar, kozmetoloji ve estetik uzmanları veya dermatologlar tarafından uygulanan kaş kaldırma botoksu fiyatı düşük olan bir estetik yöntemdir. Genellikle herkese uygulansa da bazı durumlarda cilt durumuna göre yüz germe (facelift) ameliyatı gerekli olabilmektedir.

 

Botoksla Kaş Kaldırma Fiyatları Ne Kadar?

 

Kaş Kaldırma Botoksu Nedir, Kimlere Uygulanır?

Yüz estetiği uygulamalarından olan botoks tekniğinin üst yüz bölgesinde uygulanarak kaşlarda gerginlik ve kaldırma etkisinin sağlanması kaş kaldırma botoksu olarak tanımlanmaktadır. Botolinum toksini enjeksiyonu alın ve göz çevresinde hangi amaçla uygulanırsa uygulansın kaşlarda gerginlik sağlayabilir, bu açıdan kaş kaldırma alın germe işleminin dolaylı bir sonucu olarak da değerlendirilebilir. Kaş estetiği denildiğinde genellikle geleneksel veya endoskopik kaş kaldırma ameliyatı akla gelmektedir. Bu iki uygulama cerrahi uygulamalarla kalıcı bir şekilde kaşlarda gerginlik oluşturabilmektedir.

Botoksla kaş kaldırma işlemi kaşlarında düşüklük olanlar, yaşlanmaya bağlı üst yüz bölgesinde sarkmaları olanlar ve daha gergin kaşlara sahip olmak isteyen kişilere uygulanmaktadır. Ameliyatsız bir uygulama olduğundan genel olarak 18 yaşından küçük kişilere de uygulanmasında bir sakınca olmamaktadır. Yüzündeki sarkmalar ve kaşlarında aşırı düzeyde düşüklük olan kişilerde botoks yeterli bir müdahale olmayabilir. Bu durumda kaş kaldırma ameliyatlarından veya üst yüz germe estetiğinden ilgili destek alınabilir.

Botoks dışında dermal dolgu uygulamaları, yağ enjeksiyonu, ip askı teknikleri ve ulterapi gibi lazerli işlemler diğer ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri arasında yer almaktadır. Ameliyatsız kaş germe işlemlerinin kalıcılık etkisi birbirine göre farklılaşabilmektedir, kendi içlerinde herbirinin avantajlı ve dezavantajlı durumları mevcuttur.

Botoksla Alın Germe Kaşlara Nasıl Etki Eder?

Alında cilt altına enjekte edilen botoks enjeksiyonun içeriğinde bakteriden elde edilen botolinum toksini bulunur. Bu bakteriden elde edilen toksin kaslarda kontrollü bir hissizlik sağlayarak kırışıklıkların giderilmesine ve cildin gerginlik kazanmasına sebep olmaktadır. Bu açıdan alın ve aynı zamanda göz çevresine uygulandığında bu bölgelerdeki kas gruplarını hissizleştirerek kırışıklıkların, çizgilerin azaltılmasını sağlar ve aynı zamanda üst yüz bölgesinin gerginleşmesini sağlamaktadır. Üst yüz bölgesinde gerginlik sağlanması kaşlarda kaldırma etkisi oluşturur.

Bazı durumlarda alın, göz çevresi bölgelerinde uygulanan botoks sonrası göz kapaklarında düşme gibi komplikasyonlar gözlenebilmektedir. Genellikle bu komplikasyonlar geçicidir, enjeksiyon cilt altında oturduğunda göz kapakları ve diğer bölgelerdeki kaslar ve mimikler tekrardan etkin hale gelmektedir.

Botoksla Kaş Kaldırma Nasıl Uygulanır?

Estetik uzmanı veya sağlık uzmanları tarafından uygulanan kaş kaldırma botoksu öncesi genel bir değerlendirme uygulanmaktadır. Değerlendirme sonrası botoks uygulaması için herhangi bir engel durum yoksa işlem tek seansta sağlanmaktadır. Anestezik krem uygulanarak alın bölgesinde ve göz çevresinde iğne darbelerine bağlı acıların hissedilmemesi sağlanır.

Botolinum toksini enjeksiyonu kaşlarda germe etkisi sağlayacak şekilde alın, kaş arası, göz çevresi gibi alanlara aynı anda uygulanır. Bununla birlikte yüzdeki kırışıklık durumuna göre sadece alın gibi alanlara da uygulanması tercih edilebilir. Botox enjeksiyonu cilt altına enjekte edilirken yayılmasını sağlamak için hafif masaj yapılır. Botoksla kaş kaldırma işlemi ortalama 15-20 dakikada tamamlanmaktadır, ancak tüm yüz botoks uygulanacaksa işlem süresi biraz daha uzayabilmektedir.

 

Kaş Kaldırma Botoksu Öncesi ve Sonrası

 

Botoksla Kaş Kaldırma Öncesi ve Sonrası

Kaş kaldırma botoksu öncesinde dikkat etmeniz gereken şeyler arasında makyaj uygulanmaması, kan sulandırıcı etkili ilaç ve takviyelerin alınmaması sayılabilir. Ameliyatsız bir prosedür olduğundan herhangi bir riskli müdahaleyi içermez bu açıdan işlem öncesi dikkat edilmesi gerekenler nadirdir.

Botoksla kaş kaldırma sonrasında ise birkaç saat eğilme, yatma gibi durumlardan kaçınılması, banyo yapılmaması, güneş ışığına uzun süre maruz kalınmaması gibi durumlara dikkat edilmelidir. Genellikle botoksun oturması hızlı sürmektedir, işlemden 6-7 saat sonra günlük rutinlerinize devam edebilirsiniz.

Kaş Kaldırma Botoksu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Alın ve göz çevresinde uygulanan kaş kaldırma botoksunun etkisi ortalama 6 ila 8 ay kadar sürmektedir. Ancak kişinin yaşı, cilt sağlığı gibi faktörlere göre botoksun etkisi daha uzun veya daha kısa da sürebilir. Uygulanan botox enjeksiyonunun etkisi azalmaya başladığında cilt kırışıklıkları yavaş yavaş etkisini gösterip kaşlardaki gerginlik etkisi de azalmaktadır. Enjeksiyonun etkisi azalmaya başladığında işlem tekrardan yaptırılabilir, herhangi bir yan etkisi olmamaktadır.

Botoks uygulandıktan 3 ila 5 günde oturmaktadır ve oturması ile kaşlardaki gerginlik ve kalkıklık hemen fark edilir etkisini göstermektedir. Uygulama sonrası birkaç saat ve ilk günlerde belirli hususlara dikkat edilmesi başarılı sonuçları açısından önemli olabilmektedir.

Kaş Kaldırma Botoksu Fiyatları Ne Kadar?

Botoksla kaş kaldırma amaçlı uygulanan işlemler ortalama 2.500 TL ila 5.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Özel hastanelerin ve estetik kurumlarının plastik cerrahi, dermatoloji veya kozmetoloji gibi branşlarında kaş kaldırma botoksu için ilgili desteği alabilirsiniz. Uygulanacak botoks işleminin kapsamına göre fiyatlar daha düşük ya da daha yüksek olabilir.

Bazı devlet hastanelerinin plastik cerrahi ve estetik branşlarında kaş kaldırma botoksu uygulanabilmektedir. Ancak bu işlem tamamen estetik amaçlı uygulandığından SGK indirimi sağlanmamaktadır.

Kaş Kaldırma Botoksu Yaptıranlar Memnun mudur?

Botoksla kaş kaldırma, kaş estetiği amaçlı en çok uygulanan tekniklerden biridir. Bu açıdan değerlendirildiğinde hem risksiz ve ameliyatsız bir işlem olması hem düşük maliyetli olması hem de yüzde gençleştirici birçok faydası bulunması gibi avantajlarıyla kaş kaldırma botoksu yaptıranların memnun kaldığı rahatlıkla söylenebilir.

Botoksla kaş kaldırmanın ameliyatlı uygulamalardan en büyük avantajı hiçbir kesi ve dikiş izinin oluşmamasıdır. Ancak etkisinin geçici olması sebebiyle ameliyatlı uygulamalara kıyasla dezavantajlı konumdadır, fakat işlem tekrar tekrar uygulanabildiğinden bu durumu telafi edebilmektedir.