Hyaluron pen ya da diğer adıyla iğnesiz dudak dolgusu, hyaluron kalemi ismi verilen medikal cihaz yardımıyla dolgunlaştırma işleminin gerçekleştirilmesidir. Bu işlemin iğnesiz dudak dolgusu olarak isimlendirilme sebebi hyaluron kalemlerinin ucunda herhangi bir iğne bulunmamasıdır. Tamamen hava basıncıyla çalışan bu kalem hyaluronik asit enjeksiyonunun dudaklara iğne uygulanmasına gerek kalmadan sağlamaktadır. İşlem her ne kadar iğnesiz olarak gerçekleştirilse de iğneli dudak dolgusu işleminin tüm özelliklerini içermektedir.

Hyaluron pen dudak dolgusu işleminde dudaklara iğne uygulanmadığından hem kanama gibi risklerin gözlenmesi muhtemel değildir hem de iyileşme süreci çok hızlı olmaktadır. Uygulamadan hemen sonra dudaklarda dolgu etkisi fark edilebilmektedir, ancak dolgunun dudaklara oturması yine birkaç günü bulabilmektedir. Dudaklara normal şekilde uygulanan iğneli hyaluronik asit uygulaması hakkında detaylı bilgi almak isterseniz “Dudak Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır?” yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Hyaluron Pen Dudak Dolgusu Nedir?

 

Hyaluron Pen (İğnesiz) Dudak Dolgusu Nedir?

İğnesiz yani hyaluron pen dudak dolgusu işlemi hyaluron kalemi adı verilen basınçlı cihaz yardımıyla dudaklarda dolgunlaştırma işleminin gerçekleştirilmesidir. Harici olarak hyaluronik asit tüpleri alınıp yerleştirilerek gerçekleştirilen bu işlemde saatte 800-900 km hızla dudaklara dolgu enjeksiyonu itilmektedir. Cihazın ucunda ortalama 0.1 – 0.15 mm aralıklara sahip uçlar bulunur bu uçlar dudaklara yerleştirilip bu aralıklardan enjeksiyonun üflenmesi sağlanır.

Hyaluron pen işlemi ayrıca babylips vitamin dudak dolgusu olarak da isimlendirilmektedir. Bununla birlikte babylips vitamin dolgusu, iğnesiz dolgu, kanül dolgu ve hyaluron kalem isimli tüm bu uygulamalar aynı işlemlerdir.

Uygulamanın sonuçları ve etkileri açısından iğne ile uygulanan dudak dolgusu işlemi ile hyaluron kalem ile uygulanan iğnesiz işlem aynıdır. İğnesiz teknik dudak gibi hassas bölgede iğne darbelerine bağlı riskleri minimize etmek ve olası komplikasyonların önüne geçmek için geliştirilmiştir. Ayrıca iğne korkusu olan kişiler için de dudak dolgusunu cazip bir konuma getirmiştir.

Dudak dolgusu ile dudak vitamini arasındaki fark nedir?

Dudak vitamini ya da diğer adıyla babylips iğnesiz dudak dolgusu hyaluron pen cihazıyla iğne kullanılmadan gerçekleştirilir, normal dudak dolgusu ile iğne ile sağlanmaktadır. Her iki yöntemde de dudaklara uygulanan içerik aynıdır yani hyaluronik asit dolgusu enjekte edilir. İki uygulamanın sonuçları birbiriyle aynıdır, her ikisi de geçici bir süre dudaklarda hacim sağlamaktadır.

“En iyi dudak dolgusu hangisidir?” sorusuna cevap arıyorsanız, bu kişisel durumunuza bağlı değişkenlik gösterir. Eğer iğneli işlemden çekiniyorsanız sizin için en iyi yöntem kanül ile sağlanan babylips vitamin dudak dolgusu işlemidir. Dudaklarınızda Fransız tipi ve daha kontürlü bir yapı istiyorsanız iğneli teknik daha avantajlı olabilir.

Hyaluron Pen İle Neler Yapılır?

Genel olarak hyaluron pen ile gerçekleştirilen işlem dudak dolgusudur, medikal estetik amaçlı geliştirilen bu cihazın ana hedefi dudaklarda iğnesiz estetik imkanı sağlamaktadır. Ancak bununla birlikte yüzün bazı bölgelerinde de bu cihazla dolgu işlemi sağlanabilmektedir. Dudaklara veya yüze uygulanacak hyaluronik asitin ml değerleri ve içeriği farklı olabilmektedir.

Yüzde kırışıklık olan bölgelerde hafif dozlarda hyaluronik asit dolgusu sağlanarak kırışıklığın etkileri hafifletilebilir. Ancak dudak dışında uygulanacak bölgelerde bir uzmana danışmak ve kontrol dahilinde işlem sağlanması daha sağlıklı olacaktır. Cihaz yüksek basınçlı bir işlem olduğundan yüzde kontrolsüz uygulandığında cilt problemlerine sebep olabilecektir.

Hyaluron kalem ile dudak dolgusu ile Rus dudak, Fransız dudak, Afrodit dudak veya kontürlü dudak gibi birçok görünüm elde edilebilmektedir. Ancak iğneli yöntem dudaklara şekil verme açısından iğnesiz uygulamaya göre biraz daha kontrollü olabilmektedir.

Kendi kendine uygulanabilir mi?

Hyaluron pen cihazı satın alınıp ve harici olarak cihaza uyumlu olacak şekilde hyaluronik asit tüpleri de alınarak kişi kendi kendine dudak dolgusu yapabilir. İşlemi uygularken öncesinde dudaklara anestezik krem uygulanması acı hissedilmemesi açısından önemlidir, basınçtan ötürü acı duyulabilmektedir. Ancak yine de en sağlıklısı uzman kontrolünde klinik ortamında iğnesiz (babylips) dudak vitamin dolgusu işleminin gerçekleştirilmesidir. Plastik cerrahlar, estetik uzmanları ve dermatologlar hyaluron pen dudak dolgusu işlemini gerçekleştirmektedir.

Hyaluron Kalem Modelleri

Dudak dolgusu için kullanılan hyaluron kalemin hacim alanına göre ve uygulama yaptığı derinliğe göre farklı modelleri olabilmektedir. Genellikle 0,3 – 0,5 ml hyaluronik dolgu tüpü hacmine sahip olanlar standarttır, bu hacimler dışında fazla model bulunmaz. Bununla birlikte cihazın bazı modellerinde basınç seviyeleri ve cildin ne kadar derinene enjekte edebildiğine göre farklı tipleri yer alır. İğneli dudak dolgusu işleminde dolgu dudakların çok daha derin tabakasına enjekte edilirken iğnesiz hyaluron pen uygulamasında 3 ila 10 mm kadar derinliklere enjeksiyon sağlanabilir.

 

İğnesiz (Babylips) Vitamin Dudak Dolgusu Sonrası

 

Hyaluron Pen (Babylips) Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Normal iğne ile gerçekleştirilen dudak dolgusu işleminde olduğu gibi hyaluron pen iğnesiz dudak dolgusu işleminde de uzman estetisyen ön değerlendirmede beklentilerinizi değerlendirir. Dudaklarda hedeflenen görünüm ve ne kadar cc hyaluronik asit uygulanacağına dair planlamalar yapılır.

Gerekli planlamalardan sonra operasyon için alt ve üst dudağa anestezik krem uygulanarak bir süre hissizleşmesi sağlanır. Krem etkisini sağladığında hyaluron kalem dudaklara sıkıcı bastırılarak hava almaması sağlanır ve dudakların içine dolgu enjeksiyonun atılması gerçekleştirilir. Her dolgu atımı sağlandığında bir süre beklenir ve dudağın boylu boyunca tamamına işlem uygulanır. İşlem iğneli yönteme göre biraz daha kısa sürmektedir, alt ve üst dudakların tamamı hyaluron kalem ile 15-20 dakikada tamamlanmaktadır.

Uygulama tamamlandıktan sonra normal dudak dolgusu işleminde olduğu gibi ilk günlerde dolgunun oturması için belirli hususlara dikkat edilmesi gereklidir. İğnesiz babylips dudak dolgusu sonrası dudaklarda ısırma, öpüşme ve diğer fiziksel temas hallerinden beliril bir süre kaçınılmalıdır.

Ne kadar kalıcı?

Hyaluron pen (babylips) dudak dolgusunun kalıcılık etkisi normal işlem ile aynı olmaktadır, yani 10-15 ay kalıcı etkiye sahiptir. Uygulamadan sonra dudaklardaki hacim azalmaya başladığında dolgunun tamamının erimesi beklenmeden işlem tekrarlanabilir. İşlemi kendi kendinize uygulamayı düşünüyorsanız mutlaka bir uzmandan bilgi alarak uygun cc değerlerinde dolgu uygulayın, yoksa estetik açıdan istenmeyen görünüm oluşabilecektir.

Hyaluron Pen Dudak Dolgusu Yaptıranlar Memnun mu?

İğneli dudak dolgusu işlemine göre hyaluron pen ile sağlanan iğnesiz dudak dolgusunda acı ve ağrı hissi çok daha minimal düzeydedir. Hyaluron kalem ile dolgu enjekte edilirken anestezik kremin uygulanma sebebi basınçlı bir şekilde işlem yapılmasıdır. Basınç uygulandığı sırada anestezi etkisiyle acı hissedilmez ve daha sonrasında hiçbir iğne uygulanmadığından ağrı gözlenmemektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde özellikle iğne korkusu olan kişiler için hyaluron kalem uygulaması başarılı sonuçları ile değerlendirildiğinde bu işlemi yaptıranların memnun kaldığı söylenebilir.

Hyaluron Pen Fiyatları Ne Kadar?

İğnesiz dudak dolgusuna imkan tanıyan hyaluron pen kalemlerinin fiyatları ortalama 2.000 TL ila 3.500 TL aralığındadır. Cihazı internetten veya kozmetik ürün satan mağazalardan satın alabilirsiniz, bazı durumlarda ürün ile birlikte tek kullanımlık hyaluronik asit dolgu enjeksiyonu da yer almaktadır, ancak çoğu durumda dolgu enjeksiyonu harici olarak temin edilmelidir.

Hyaluron pen babylips dudak dolgusunu estetik kliniklerinde veya hastanelerde de yaptırabilirsiniz. Hastane veya estetik kurumlarında hyaluron kalem ile iğnesiz dudak dolgusunun seans ücretleri ortalama 5.000 TL ila 10.000 TL arasında değişkenlik gösterir. Tek seanlık olarak uygulanan bu işlemin süreçleri iğneli işlemden çok farklılaşmamaktadır.