Vajinoplasti, estetik müdahaleler uygulaması yaklaşık on yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu. Bugün dünyanın birçok ülkesinde, kadınlar bu tip ameliyatlara büyük ilgi gösteriyorlar. Sebepler hem psikolojik hem de fizikseldir.

Vajinal cerrahi, huzur içinde yaşanan bir ilişkinin zevkini yeniden keşfetmenizi sağlayarak küçük ama rahatsızlık verici sorunları çözebilir. Bu tür tedaviler, özel bölgelerinin esenliğini yeniden kazandırmak iateyen her yaştan kadın tarafından tercih edilmektedir.

Vajinoplasti Nedir

Vajinoplasti, genellikle doğumdan sonra vajinal kasları güçlendirmek için yapılan vajinanın plastik cerrahisidir. Vajinal gençleştirme olarak adlandırılmaktadır. Vajinoplasti aynı zamanda vajinal kusurları düzeltmek veya cinsiyet değiştirme ameliyatı için bir vajina oluşturmak için de yapılmaktadır.

Ne Zaman Vajinoplasti Olmalı

Vajinoplasti ameliyatı özellikle cinsel ilişki sırasında vajinasının estetik görünümünü iyileştirmek ve genital sisteminin işlevselliğini geliştirmek isteyen tüm kadınlara yöneliktir.

Bu ameliyat için ideal aday, yapılacak ameliyatın amacına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, uygun adaylar aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Vajinal gazların emisyonu gibi cinsel yaşamda sorunlara neden olan “rahatlamış vajina” hissi yaşayan kadınlar
  • Basit günlük aktiviteleri olumsuz etkileyebilecek anormal vajina açıklığı olanlar (örneğin banyo yaparken vajinanın su ile dolması…)
  • Uzamış veya açık vulvalı kadınlar
  • Daha sonra kötü bir şekilde iyileşen epizyotomi geçiren kadınlar
  • Daha tatmin edici bir cinsellik yaşamak isteyen kadınlar
  • Genital prolapsustan korkan kadınlar
  • İnkontinanslı kadınlar
  • Vajinası çok dar olan kadınlar
  • Vajinismus olan kadınlar

 

Vajinoplasti Ameliyatını Hangi Doktor Yapar?

Genital estetik işlemleri arasında bulunan vajinoplasti operasyonları plastik cerrahlar tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir.

Genital estetik ameliyatlarını gerçekleştiren cerrahın, görünümü düzeltirken fonksiyonu koruma ve iyileştirme, kişinin özgüvenini sağlama, estetik beklentiyi anlayıp ona göre işlem gerçekleştirme, sanatsal bakış açısıyla müdahale yaklaşımı ve tüm bunları gerçekleştirme becerisi yanında ileri düzeyde doku transferi teknikleri bilgisine sahip olması beklenir.

Ameliyat Öncesi Cerrah İle Randevu

İlk randevunuzda, cerrah size bu ameliyat yaptırma amacınızla ilgili sorular soracaktır. Sonrasında ameliyatın ayrıntılarını anlatacak, riskler, elde edilebilecek sonuçlar hakkında konuşacaktır. Bu aşamada tüm soru ve endişelerinizi sorabilirsiniz. Cerrahınız sizi rahatlatmak için gerekli açıklamaları yapacaktır.

Cerrahın sorununuzu değerlendirmek için bir jinekolojik muayene yapması gerekeceğini unutmayın. Kadın bir doktorla daha rahat hissedeceğinizi düşünüyorsanız, bu konuda uzmanlaşmış birçok kadın doktoru Intclinics’te arayabilirsiniz.

İlk ziyaret sona erdiğinde cerrahınız ameliyat tarihini size bildirilecektir. Son olarak, ameliyathaneye girmeden 48 saat önce, anestezist ile bir görüşme yapacaksınız.

Ameliyata Nasıl Hazırlanmalı?

Her türlü ameliyatta olduğu gibi vajinoplasti ameliyatına girmeden önce hızlı bir şekilde iyileşebilme için ameliyattan en az 1 ay önce sigarayı bırakmanız önemlidir.

Vajinoplasti ameliyatında hijyen önemli bir konudur. Vajinal bölgede kötü kokulu akıntı durumunda olası enfeksiyon tedavi edilmeli ve ameliyat zamanı yeniden değerlendirilmelidir.

Vajinoplasti öncesi kan sulandırıcı ilaçlar en az 1 hafta önce bırakılmalıdır. Düzenli olarak kullandığınız ilaçlar varsa ameliyat öncesi ilgili doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Kanama riski arttıracak bitkisel çaylar ve yiyeceklere 1 hafta ara vermelisiniz. Adet döneminde vajinoplasti ameliyatı yapılması uygun değildir.

Anestezi ve Hastaneye Yatış

Anestezi türü, hastanın özel durumuna bağlıdır. Sedasyonla lokal, daha konforlu bir ameliyat için genel veya epidural anastezi olabilir.  Normal hastanede kalış süresi 24 saattir, ancak duruma bağlı olarak cerrah ayakta tedavi prosedürüne karar verebilir.

Vajinoplasti Nasıl Yapılır?

Vajinoplasti, plastik cerrahi veya rekonstrüktif  olarak yapılmaktadır. Hastanın amacına bağlı olarak, işlem vajinanın hedeflenen bir bölgesinde gerçekleştirilir.

Hastalık veya travma sonucu oluşmuş vajinal hasarların onarımı için rekonstrüktif cerrahi yapılmaktadır. Yeniden yapılandırma ameliyatında, vajina bölgelerini yeniden yapılandırmak için kullanılmak üzere vücudun bir bölgesinden doku alınabilir.

Vajinal gençleştirme, vajina kaslarını sıkılaştırmak ve görünümünü değiştirmek için yapılan bir işlemdir. Cerrah, fazla vajinal astarı, çevreleyen dokuyu çıkarır ve vajinal kasları sıkılaştırır. Bu işlem lazer ile yapılmaktadır.

Vajinal Plastik Cerrahi

Bu ameliyat, vajina duvarının bir kısmının çıkarılmasını, ardından mesane ve rektumun normal pozisyonda yeniden konumlandırılmasını ve son olarak vajinanın dikilmesini içermektedir.

Ön vajinal plastik cerrahi sırasında, kadının zorlanma nedeniyle idrar kaçırma yaşaması durumunda, üretropeksi tekniği kullanılarak ve/veya kadın üretrasının askıya alınması için alt üretral bantların veya askıların konumlandırılması kullanılarak stres üriner inkontinansın düzeltilmesi yapılır.

Vajinal Gençleştirme

Bu müdahale, vulvayı yeniden tasarlamak, vajinanın çapını küçültmek veya perinenin tonunu iyileştirmek için özel bölgelere müdahale etmekten ibarettir.

Bu tür müdahalenin amacı sadece estetik değil, abir kadının cinsel zevkini ve orgazm hissini iyileştirmeyi amaçladığı için aynı zamanda işlevseldir. Bu müdahaleler minimal invaziv ameliyatlardır. Pubisin liposuction ve yeniden şekillendirilmesi, labia minora asimetrilerinin azaltılması ve düzeltilmesi, kızlık zarının yeniden yapılandırılması, klitorisin ortaya çıkarılması, aşırı genişlemiş bir vajinanın daraltılmasını içerebilir.

Vajinal Daraltma Ameliyatı

Vajinal daraltma ameliyatında neşter veya lazer enstrümantasyon olarak 2 farklı müdahale yapılabilmektedir. Öncelikle hastaya sedasyon ile lokal anestezi verilir. Daha sonra cerrah neşter ile fazla vajina dokusunun çıkarıldığı, vajina içindeki kasların ve dış açıklığın “sıkıldığı” bir kesi oluşturur.

Lazer cerrahisinde ise, vajina içinde kolajeni indüklemek için termal enerjiyi kullanır ve kanalı sıkılaştırır. Bu müdahale tekniği daha az invazivdir. Özellikle daha hızlı bir iyileşme sürecini garanti eder.

Son olarak operasyona emilebilir dikişler atılır. Müdahalenin süresi, seçilen yönteme göre değişmektedir.

Transgender bireylerde DIG (Cinsiyet Kimliği Disforisi)

Bu durumda vajinoplasti, kadın genital sisteminin yeniden yapılandırılmasına ve dolayısıyla erkekten kadınlığa geçişe izin veren çok karmaşık bir müdahaledir.  Anestezi altında yapılan oldukça invaziv bir ameliyattır.

 

Vajinoplasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Vajinoplasti ameliyatından sonra bölgenin düzenli aralıklarla sabun ve su ile nazikçe yıkanması gerekir. 2-4 hafta kadar hafif şişlik ve morluk olacaktır.

Vajinoplasti operasyonundan sonra yaklaşık bir hafta boyunca biraz ağrı olabilir. Vajinoplasti öncesi tüm hastalara ağrıyı dindirmek ve enfeksiyonları önlemek için ağrı kesiciler ve antibiyotikler reçete edilir.

6 hafta boyunca cinsel ilişki ve hijyenik ped dahil olmak üzere vajinal yerleştirmeden kaçınmak gerekir. Bu, insizyonların tamamen iyileşmesini ve yeniden açılmasını önleyecektir. Ayrıca, iyileşmeyi engelleyebileceğinden, dışkılama sırasında ağır nesneleri kaldırmaktan ve çok fazla zorlamaktan kaçınmalısınız. Vajinoplasti ameliyatının dikişleri kendiliğinden eriyecek ve çıkacaktır.

Ameliyattan bir hafta sonra işe dönülebilir ve hafif bir egzersiz programına devam edilebilir. 4-6 hafta boyunca ağırlık kaldırmaktan veya ağır egzersizlerden kaçının.

Olası Komplikasyonlar

Her operasyon riskler ve potansiyel komplikasyonlar taşır. Neyse ki vajinoplasti uygulanan hastaların büyük çoğunluğu ameliyatla ilgili herhangi bir sorun yaşamamakta ve sonuçlardan son derece memnun kalmaktadır. Riskler nadiren görülür, ancak ortaya çıktıklarında ek ilaçlar ve hatta ameliyat gerekebilir.

Bu riskler arasında enfeksiyon, kanama, yara izi, ilişki sırasında ağrı ve şekil bozuklukları sayılabilir. Ameliyat ağrılı cinsel ilişkiye yol açabilir. Ancak vajinoplasti geçiren hastaların çoğu bu riskleri  yaşamamaktadır.

 

Vajinoplasti Ameliyatı Fiyatları

Vajinoplasti fiyatları, ameliyatın yapıldığı hastaneye, vajinoplasti yapan doktora ve hangi amaçla yapılacağına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca, vajina daraltma ameliyatı fiyatı şehirden şehre, ülkeden ülkeye de farklılık gösterebilmektedir. Aşağıda dünya çapında vajinoplasti için en çok tercih edilen ülkelerin fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Vajinoplasti

 

Yurtdışında Vajinoplasti Fiyatları

Ülkeler Fiyatlar
Birleşik Arap Emirlikleri 6086€
Polonya 1662€
Türkiye 1390€
Tayland 889€
Malezya 541€
Meksika 30€

 

Yurtdışında Vajinoplasti Ameliyatı

Her yıl 14 milyona yakın hasta tıbbi bakım almak amacıyla dünya çapında seyahat etmektedir. Intclinics’te hastalarımıza dünyanın en iyi kliniklerine ve doktorlarına erişim sağlıyoruz. Sizin için en iyi Vajinoplasti kliniklerinin nerede olduğunu keşfetmek için tüm dünyadaki tedaviler için Intclinics’i arayın.

0+
Patients every year
0+
Clinics across world
0+
Medical fields

 

 

The surgeon reshapes the nose into the desired shape or size.

 

Vajinoplasti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Vajinoplasti cinsel sağlığı ve cinsel hazzı iyileştirebilir. Doğurganlık etkilenmez, ancak seks daha zevkli hale gelebilir. Daha önce ağrılıysa, bu rahatsızlık genellikle ortadan kalkar.

Vajinoplasti genel anestezi altında yapılır, bu nedenle tüm prosedür boyunca uyuyacaksınız ve ağrı hissetmeyeceksiniz.

Vajina daraltma kişiye göre değişiklik gösterir. Ancak, genel olarak 6 -7 cm aralığında bir darlık ideal olarak kabul edilmektedir.

Tüm ameliyatların kendine göre ve hastaya göre zorlukları vardır. Vajina estetik ameliyatı kendi içinde olası riskler taşımaktadır ancak zor bir ameliyat değildir.

İyileşme süreci 1-2 hafta arasıdır. Vajinoplasti ameliyatı sonrası ağrı ve şişlik olabilir.

Hayır,ameliyat kalıcıdır. Ancak, ameliyat sonrası normal doğum yapıldığında veya yaşa bağlı olarak genişleme olabilir.

 

Vajina genişlemesi neden olan normal doğumdur. Doğum yapan bir kadının vajinası 2cm iken 15cm’ e kadar genişler. Dolayısıyla vajinadaki kas dokularının tümünde bir genişleme olduğunda bir deformasyon meydana gelir.

Vajina genişlemesi, cinsel ilişkiden zevk alamama, orgazm olamama veya zor olma gibi sorunlara neden  olmaktadır.

Evet, vajina daraltma ameliyatı olan bir kadın teknik olarak normal doğum yapabilir. Ancak doğum esnasında ıkınmalardan dolayı kasılmalar olacağı için yeniden bir genişleme olacaktır.

Evet. Vajinadaki kasları güçlendirmek için kasma ve gevşetme egzersizi yapabilirsiniz. İdrar tuttuğunuz gibi kaslarınızı sıkıp, bu şekilde 5-10 saniye bekleyin. Ardından 5-10 saniye normal duruma geçin. Sonra aynı hareketi 10 saniye tut bırak seklinde 10-15 kez tekrarlayın.

Evet, kızlık zarı dikimi ile vajinoplasti ameliyatı birlikte yapılabilir.

Evet, vajina daraltma ameliyatı ile idrar kaçırma ameliyatı birlikte yapılabilir. Bu şekilde hem vajina daraltılmakta hem de pelvik taban kasları güçlendirilmektedir.