Kadınlar içinde oldukça merak edilen konulardan biri olan meme büyütme, ameliyatsız belirli hormon, yağlar ve besinlerle mümkün olabilmektedir. Ancak kişilerin göğüs bölgesindeki büyüme genetik ve hormonal faktörlerle ilişkilidir, yani dışardan alınan takviyelerle belirli bir miktarda dolgunluk sağlanabilir. Genel olarak memeyi büyüten sadece östrojen hormonu olarak bilinse de büyümeyi tetikleyen daha birçok hormon ve bu hormonları tetikleyen birçok besin içeriği mevcuttur. Her besin ve her yağ içeriği kişilerde farklı sonuçları doğurabilir, genelde sadece besin içerikleri ile birlikte spor gibi sağlıklı uygulamalar da sağlanmalıdır.

Doğal yollarla memeyi ve göğüs bölgesini büyütmek için en çok uygulanan yöntem kilo almaktır. Kilo alma ile kişilerin vücut genelinde ve bölgesel olarak göğüs bölgesinde yağ dokusu arttığından bir hacim sağlanmaktadır. Bu açıdan kilo alımına yönelik sağlıklı bir diyet uygulanarak göğüsler büyütülebilir. Bunun dışında nadir de olsa memeleri büyütmek ve dolgunlaştırmak için uygulanan yağ enjeksiyonu gibi ameliyatsız teknikler de bulunmaktadır. Bölgesel kilo alımını sağlayan yağ veya dolgu enjeksiyonları, egzersiz uygulamaları ve hormonları tetikleyen besin takviyeleri ile göğüslerinizi büyütebilirsiniz.

 

Memeyi Büyüten Hormonlar Nelerdir?

 

Memeyi Büyüten Hormonlar Hangileridir?

Kadın vücudunda üreme hormonu olarak da geçen ve göğüslerin büyümesinde en etkili olan östrojen hormonudur. Ancak memelerin büyümesi ve hacim kazanmasında etkili birçok kadınlık hormonu bulunur. Bunlar prolaktin, progesteron ve kadın büyüme hormonudur. Ayrıca kısmen tiroid hormonu da göğüslerin büyümesinde aktif rol alabilir.

Östrojen hormonu ergenlik döneminde büyüme hormonu ile birlikte memelerin büyümesinde en aktif konumdadır, ayrıca hamilelik sürecinde de prolaktin ve prosesteron hormonları ile göğüslerin gelişimini tetikler. Ergenlik sonrası yetişkinlik döneminde göğüsler östrojen ve büyüme hormonları ile belirli bir büyüklüğe ulaşır ve sonrasında gelişimi yavaşlar. Genellikle memelerin büyümesi 20-23 yaşlarında oldukça yavaşlar, bu süreçten sonra kilo alımı ve hormonları tetikleyen bazı alternatif uygulamalar etkili olabilecektir.

Hamilelik sürecinde kadınlar yetişkin çağlarında da olsa östrojen hormonu aktif konumdadır, prolaktin ve progesteron hormonları ile birlikte göğüs bölgesinde ve meme uçlarında büyümeyi sağlarlar. Gebelik süreci ve sonrasında prolaktin hormonu ve diğer yardımcı hormonlar memelerde süt üretimini sağlamasının yanı sıra göğüslerin büyümesini ve gelişmesini sağlar. Bu açıdan silikon meme ameliyatı yaptırmayı düşünenler operasyonu hamilelik süreci sonrasında değerlendirirse daha sağlıklı bir karar olacaktır. Ayrıca ilgili olarak “Meme Estetiği Nasıl Yapılır, Fiyatları Ne Kadar?” yazımıza da göz atabilirsiniz.

Memeyi Büyüten Besinler Nelerdir?

Göğüs bölgesinde tüketilen yiyecekler ve besinlerle büyüme sağlamak iki farklı amaçla olabilir, bunlardan biri kilo alımını sağlamak diğeri de östrojen gibi hormonların salımını arttırmaktır. Östrojen ve memeyi büyüten diğer hormonların salgılanmasını tetikleyebilen bazı yiyecekler mevcuttur. Bununla birlikte sadece faydalı besinlerin tüketilmesi yeterli olmayabilir, bu açıdan kilo aldıracak besin takviyeleri ile uygulama sağlanmalıdır.

Ayrıca memelerin büyümesi doğrudan hormonal faktörlerle ilişkilendirilse de altında yatan farklı etkenler bulunabilir. Bu sebeple göğüslerde büyütme etkisi sağlayacak uygulamaları yapmadan önce bir jinekolog veya endokrinoloji uzmanı doktor ile görüşmeniz daha sağlıklı bir karar olacaktır. Uzman doktor göğüs büyümenizdeki tam teşhisi sağlamasının yanı sıra yaş grubunuza ve sağlık durumunuza göre daha etkili çözümler önerebilir.

Östrojen ve kadınlık hormonlarını arttıran besinler nelerdir?

Göğüsleri büyüten östrojen, büyüme hormonu ve prolaktin gibi hormonlar soya fasülyesi, kuruyemişler, brokoli, lahana, kuru incir ve omega-3 zengini balıklar ile arttırılabilir. Yani bu besinler göğüs büyümesinde aktif rol alan östrojen ve kadın büyüme hormonları gibi hormonların tetiklenmesini sağlayabilmektedir. Herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir, genellikle 20-35 yaş arası kişilerde kilo aldırıcı besinler ile birlikte uygulandığında yüksek bir etki sağlayacaktır.

Memeyi en çok büyüten östrojeni tetikleyen besinlerle birlikte sağlıklı kilo alımını sağlayacak besinlerin tüketilmesidir. Bunun yanı sıra göğüs bölgesini destekleyen kas gruplarını çalıştıran yoga, pilates ve benzer egzersiz uygulamaları da etkili bir çözüm sağlar. Hareketli bir yaşam tarzı ve kilo alımı veya kilo vermeye yönelik sağlıklı bir diyet rutini ayrıca vücudun genel sağlığını da olumlu etkiler ve hormonal dengelerin iyileştirilmesine de dolaylı katkı sağlayabilir.

 

Göğüsleri Büyüten Besinler ve Yağlar Nelerdir?

 

Memeyi Büyüten Yağlar Nelerdir?

Bazı yağlar östrojen salgılanmasını arttırıcı sebebiyle memelerde büyütme etkisi sağlayabilir. Genel olarak memeyi büyüten yağlar; zeytinyağı, çörekotu yağı, susam yağı (tahin), keten tohumu yağı, çay ağacı yağı, badem yağı ve soya yağıdır. Bu yağların yanı sıra omega-3 takviyeli balık yağları da östrojenin artmasını ve göğüslerin büyümesini sağlayabilir. Kullanılan bu doğal yağ özleri düzenli tüketildiğinde olumlu etkilerini sağlayabilir, masaj ile göğüs bölgesine uygulanması da faydalarından yararlanmak için etkili olabilir.

Zeytinyağı, keten tohumu yağı, çay ağacı yağı gibi doğal yağların hem besin olarak tüketilmesi hem de cilde masaj ile uygulanması mümkündür. Genelde besin olarak tüketildiğinde veya cilde uygulandığında da kana karışır ve hormonal faaliyetlerin çalışmasına destek olabilir. Bu açıdan doğal yağları hem göğüslerinize masaj ile uygulayabilir hem de gıda takviyesi olarak tüketebilirsiniz.

Doğal Yollarla Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Göğüsleri doğal yollarla büyümek için sağlık kurumuna başvurmadan evde uygulanabilecek bazı işlemler mevcuttur. Genellikle bu uygulamalar vücut sağlığını destekleyen aktiviteler ve beslenme düzeninden oluşur. Bu düzenli aktiviteler hormonal sağlığı iyileştirerek ve bölgesel kilo alımını destekleyerek memelerde büyütme etkisi oluşturabilecektir.

Memeyi büyüten doğal yöntemler şunlardır:

  • Doğal yağlarla göğüs bölgesinde masaj
  • Östrojeni tetikleyen besinlerin tüketilmesi
  • Stresli bir hayat düzeninden uzak durulması
  • Göğüs kas gruplarını çalıştıran egzersizler
  • Yeterli miktarda vitamin ve proteinin alınması
  • İyi bir hormonal sağlık için düzenli ve yeterli uyku

Bu doğal yöntemlerin düzenli bir şekilde uygulanması ile hem vücut formunda hem göğüslerde dolgun bir yapı sağlanabilecektir. Ancak bu uygulamalara rağmen etkili sonuç alınamıyorsa öncelikle yağ enjeksiyonu veya aquafilling (meme dolgusu) gibi ameliyatsız seçenekler ya da kalıcı ve kesin çözüm için meme büyütme ameliyatı değerlendirilebilir.

Sık Sorulan Sorular

30 yaşından sonra meme büyür mü?

Genel olarak 30 yaşından sonra meme doğal yollarla çok fazla büyümez. Ancak hamilelik gibi durumlarda 30 yaş ve sonrasında östrojen, prolaktin ve progesteron gibi hormonların salgılanmasına bağlı memeler büyümektedir.

Kilo alınca meme büyür mü?

Kadınlarda genellikle 19 yaşlarından sonra memelerin büyümesi yavaşlamaktadır, bu açıdan kilo alımı memelerin büyümesi için en etkili çözümdür. Ayrıca hormonları arttıran besin ve yağ takviyelerinin sağlanması da göğüslerin büyümesinde alternatif bir destek sağlar.

Spor yapmak memeleri büyütür mü?

Genel olarak spor memeleri doğrudan büyütmez, ancak göğüslerin büyümesinde ve kilo alımında etkilidir. Yani kilo alımına yönelik sağlıklı bir diyet ile göğüs kas gruplarını çalıştıran spor aktiviteleri memeleri büyütmekte etkili olabilecektir.

Göğüsler kaç yaşına kadar büyür?

Kadınlarda genelde göğüs büyümesi 13-14 yaşlarında başlar ve 18-19 yaşlarına kadar büyümeye devam eder. En etkin büyüme bu yaş aralıklarındadır daha sonrasında 20 yaşlarından sonra memelerin büyümesi hormon salımı ile paralel olarak yavaşlamaktadır, ancak yinede bir miktar büyümeye devam edebilir. Her kadında gelişim süreci farklı olabilir, bu açıdan stabil olmayabilir.

Doğal yollarla sarkık meme dikleşir mi?

Meme sarkıklığı kas yapısı ve dokuların elastikiyeti ile ilgili olduğundan doğal yöntemler memeleri dikleştirmede etkili çözüm olmayabilir. Ancak yinede bazı durumlarda yoga, pilates ve benzeri göğüsleri çalıştıran egzersiz hareketleri sarkıklığı azaltmakta etkili olabilir. Sarkıklık için kesin çözüm ise meme dikleştirme ameliyatıdır.